Moraira

Moraira is een traditioneel vissersdorp aan de Costa Blanca dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming aan de Spaanse kust.

Waar veel andere badplaatsen in Spanje misvormd zijn door overdadige bouw van grote appartementencomplexen en hotels, daar heeft Moraira ervoor gekozen om vooral de oorspronkelijke sfeer zoveel mogelijk te bewaren. Het centrum van Moraira is gesitueerd rondom de mondaine jachthaven waar ook de vissersbootjes dagelijks de verse vis aan land komen brengen. De gevangen vis werd iedere dag via de visafslag van Moraira verkocht aan handelaren, restaurants maar ook aan particulieren die hier de meest verse vis kwamen kopen. Wie geen zin heeft om zelf vis te bereiden die kan van heerlijke visgerechten genieten op de terrassen van de restaurants net buiten de haven.

Het toerisme in Moraira bestaat vooral uit een aantal villawijken waar je een goede mix vindt van Spanjaarden met een buitenverblijf en bezoekers uit andere Europese landen zoals Duitsland, Nederland en Engeland. Het voordeel van Moraira ten opzichte van nabijgelegen plaatsen zoals Calpe, Denia en Javea is dat Moraira veel gemoedelijker is. Vreemd genoeg is juist hier de prijs van het onroerend goed ook lager waardoor de huurprijzen van villa's op een leuk niveau liggen. Voor strandliefhebbers zijn er een viertal stranden, waarvan Platja de l'Ampolla het hoofdstrand van Moraira is. Dit zandstrand is een gezellig familiestrand dat zeer geschikt is voor jongere kinderen.