Calpe

Om te beginnen, Calpe is gelegen aan de Costa Blanca.Bovendien strekt deze zonnige kust zich uit, aan de Zuid Oost kust van Spanje.Het is de streek rond Alicante.Belangrijk om te weten is dat het bekend is voor zijn azuurblauwe Middellands Zee, de mooie goud gele stranden en het zeer milde klimaat.Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter is het zeer aangenaam.In de zomer koelt de zee het warme land af.In de winter zorgt dezelfde zee voor milde middag temparaturen.Velen trekken naar dit deel van de kust omdat de zon er bijna altijd schijnt.Dwz toch 320 dagen per jaar .

Wat te zien in Calpe

Calpe is een gezellige, meestal rustige badplaats. Met prachtige zandstranden. Het is gelegen is een bergachtig stuk van de kust met veel natuur. Dus is de natuur is er gewoon prachtig .
Echter in de zomermaanden, juli en augustus kan het druk zijn.Verder is de natuur ideaal voor fietsen, wandelingen,..Maar Calpe is ook populair door al de mogelijkheden van verschillende soorten watersporten. Bijvoorbeeld: duiken, zwemmen, surfen, kajakken. 

Calpe heeft een kleine oude stadsgedeelte. In dit gedeelte is het gezellig wandelen en flaneren.Maar het boegbeeld is natuurlijk de enorme rots vlak voor de kust van Calpe. Penon de Ifach.Het is verbonden met de smalle strook met de kust. Je kan er naartoe wandelen via een wandelpad en genieten van het prachtige uitzicht.

Langs de ene zijde de zee. Aan de andere zijde het mooie binnenland met de gebergten die lopen tot aan de kust.De enorme rots rijst steil op uit de zee.
Dit zorgt natuurlijk voor een prachtig uitzicht vanop het strand.

Los Baños de la Reina zijn een kleine archeologische schat waar je de overblijfselen uit de Romeinse Tijd ziet. Je vind hier een aantal vijvers, die de baden van de koningin genoemd worden omdat ze vroeger werden gewijd aan de ontspanning van de koningin en de bewoners van de Romeinse villa. Een tweede hypothese zegt dat het vijvers waren om te vissen, wat waarschijnlijker is, maar de eerste versie is iets charmanter, toch? ?